PRADĚDA NESPÍ A UVÁDÍ VÝROČNÍ EL CONCIERTO!

11.10.2011 15:58

Praděda fest uvádí výroční El Concierto!

Dvě naše oblíbené kapely slaví letos jubilea to je jistě důvod k oslavě. Znouzectnost a Skrznaskrz to dotáhli na úspěšných 25, resp. 10 let společného hraní. Popřát přijede i surová Psychohlína a nadějní Candy Meatworks. Slavte s námi i vy, 5. listopadu v KD Uherčice.

 

Znouzectnost poslouchal snad každý. Většina z nás si zaskákala na Hasiče nebo klasiku Bylo nebylo. Kaplea je již 25 let na cestě, a letos tomu není jinak. V rámci svého Best of tour se zastaví i na uherčickém El Concierto! Čeká vás našlapaný průřez tvorbou od starých, notoricky známých písní, až po hity z nejnovějšího alba Heavy Model aneb srdce pro Anubise. Kapela hraje opět v triu a zatím ji tato proměna nesmírně prospívá. Mýlil by se ten, kdo by myslel, že tato kapela už nemá co říct.

Bylo to přesně 11. 9. 2001, kdy se Skrznaskrz sešli na své první zkoušce. Letos tedy „Řvou jak Tour“ už 10 let. A zatím si to užívají. V dubnu letošního roku natočili zatím poslední album Doporučeně, ze kterého jistě zazní většina písní. Za úspěchem kapely stojí velkou měrou i muž v pozadí, skladatel, autor textů a otec skupiny – Karel Novák.

Psychohlína je dalším matadorem alternativní hudební scény. Počátky kapely spadají do roku 1996, kdy vznikla první kazeta Psycho-hlína, která se záhadně rozšířila do všech koutů republiky. Od té doby koncertuje tahle kapela v několikrát změněném obsazení. Jednoduché písničky o životě podané v ryze syrovém stavu.

Candy Meatworks je mladá kapela z Kroměříže, která svůj styl popisuje jako alternative-psychedelic. Candy Meatworks se dali dohromady koncem roku 2009. Za tu dobu se stačili sehrát, nazkoušet set kvalitních songů, objet několik klubů, festivalů a natočit jedno EP. Můžeme se těšit na pořádnou dávku energie.
 

Slavit se bude 5. Listopadu 2011 v kulturáku v Uherčicích, který dobře znají ti, kteří pamatují první ročníky Praděda festu nebo d´n´b tancovačku Kepasso Beatz. Start ve 20:00, vstupné je 100,- Kč.