Praděda fest nebude pouze o hudbě. Letos jsme se zaměřili i na program pro děti!

12.08.2014 14:16

Jak už tomu na festivalech bývá zvykem, nabídne i Praděda fest zázemí s bary, dobrým jídlem a kvalitní hudební doprovod. Ve spolupráci s obcí, která letos v tomto termínu zároveň slaví 400 let od povýšení na „městečko“, a partnery festivalu, občanským sdružením Fair – net a hustopečskou Pohádkovou kavárnou, jsme pro vás připravili i bohatý program pro děti! A zapojil se i místní ochotnický divadelní soubor Bezkamen, který se rozhodl dětem zahrát pohádku v Kulturním domě, ležícím jen kousek od festivalového areálu.

Na motivy Hanse Christiana Andersena připravili nejen pro děti představení „Císařovy úplně nové šaty“! Vedle kata, dvorních dam, kouzelné babičky a Kuby harmonikáře se objeví také tři úplně nové divadelní tváře, a to v podání Šaška, hospodské Bětky a dokonce i samotného Císaře. Svou divadelní příležitost zde ale dostanou i děti přímo z hlediště.
Uposlechne kat rozkaz svého císaře „Šmik a hlava dole“? Zvítězí rozum nad hloupostí a domýšlivostí? Udělá šašek šaškovský kotrmelec? Umí Kuba hrát na harmoniku?... To vše můžete zjistit o festivalové sobotě v Kulturním domě!

V areálu festivalu pak děti i rodiče najdou zábavní koutek s trampolínou, sedmimílovými botami, sadou balónů a „frisbíček“ a další zajímavosti. Věnovat se jim bude kolektiv Pohádkové kavárny, se kterým si bude možnost vyzkoušet tvarovací balónky, nebo si pěkně zmalovat obličej :)  A k tomuto všemu si Fair – net připravil fotokoutek plný zábavy nejen pro děti.

Přijďte si odpočnout a pobavit se i s dětmi. Těšíme se na vás!