PRADĚDA FEST LETOŠNÍ ROČNÍK VYNECHÁ

29.04.2011 16:53


Multižánrový festival Praděda fest, který se každoročně koná koncem léta v Hustopečích u Brna, je tento rok pozastaven. Důvodem jsou finance.


Bylo to velice těžké rozhodnutí a do poslední chvíle jsme se snažili s touto situací něco dělat.  O to více pak i proto, že festival v roce 2010 zaznamenal velké množství kladných reakcí jak od návštěvníků, tak zúčastněných médií  i účinkujících. Bohužel i přes tento fakt momentálně festival bilancuje v takových záporných číslech, která aktuálně neumožňují v této činnosti pokračovat.

Příčinou bylo hlavně  poměrně nevydařené počasí celého festivalového víkendu, které ale naštěstí nenarušilo hudební program, ani jeho kvalitu. Do finanční ztráty nás pak nasměrovaly i byrokratické obstrukce některých veřejných institucí. Nejvíce nás ovšem mrzí nižší počet platících návštěvníků a vyšší počet „černých pasažérů“.

Omlouváme se, ale uspořádání dalšího ročníku za každou cenu bychom teď hodnotili jako neúctu vůči všem, kteří nám s festivalem pomáhali i všem, kteří ho měli v této své podobě rádi. Jakkoli se Praděda postupně měnil a vyvíjel, vždy se snažil nabízet kvalitní zábavu a držet určitou kontinuitu, která by uspokojila jeho návštěvníky. Nepovedlo se, ročník 2011 tedy vynecháváme a budeme se  sesoustředit na budoucnost.  Vnímejte, prosím, toto rozhodnutí i v těchto souvislostech a snažte se nás pochopit.

Ještě jednou se omlouvám všem, kterých se tato situace jakkoli dotkla i těm, které tento fakt prostě mrzí  a na konec léta v Hustopečích se těšili.  Rád bych vám poděkoval za všechny zajímavé a pěkné zážitky z předchozích let a pevně doufám, že se najde cesta, jak Pradědu opět postavit na nohy.


Ondřej Kušnier
manager festivalu